Over ons

Djangela en zijn ensemble

Djangela Mirando is een kleinzoon van wijlen Josef Weiss (1895-1967), de oprichter van het befaamde Zigeunerorkest ‘Tata Mirando’. Van kind-af-aan leerde Djangela de Mirando-muziek spelen van zijn vader en ooms, zowel op de piano als op de contrabas. Door de vele optredens in hotel-restaurants, schouwburgen en muziekcentra heeft Djangela in orkestverband en als solo-pianist een schat aan ervaring opgebouwd.

Tata Mirando

Het muzikale erfgoed

Djangela Mirando kan met zijn zigeunerensemble putten uit een rijk en gevarieerd muziekrepertoire, opgebouwd vanaf begin 1900 toen de grootvader van Djangela, Joseph Mirando, met zijn vader en broers in het Duitse zigeuner-orkest Weiss speelde. 

Rond 1913 kreeg dit ensemble het predikaat ‘koninklijk’ toegekend door Groothertogin Louise von Baden en mocht er worden opgetreden aan het hof van de Duitse keizer Wilhelm II. Deze koninklijke toekenning is vol trots voortgezet in de naamgeving van het toenmalige Koninklijk Zigeunerorkest Mirando o.l.v. Tata Mirando en duidt nog steeds op een speciale band met ons Koningshuis. Daarom ook prijken er op deze website links- en rechtsboven kroontjes.

In de tweede helft van de 20-ste eeuw werd het Mirando- orkest regelmatig uitgenodigd op Paleis Soestdijk. En Djangela was zeer vereerd toen hij in januari 2013 met zijn zigeuner-ensemble Tata Mirando werd uitgenodigd voor een optreden op Huis ten Bosch ter gelegenheid van de 75-ste verjaardag van onze toenmalige Koningin Beatrix.

Hij staat met zijn Zigeuner Ensemble Tata Mirando garant voor pure Zigeunermuziek en als solo-pianist/zanger weet hij met zijn eigen stijl een specifieke muzikale sfeer op te roepen.

Een ode aan de familie Weis

Ook is er een show over de familie Weis (Titel: Maro Papo, Tata Mirando), bedacht en gemaakt door Djangela Weis, kleinzoon van Jozef Weis. In deze show laat Djangela zijn muzikale talenten zien, waaronder vioolspel, piano, contrabas en zang. Deze show is door heel Nederland in theaters te zien.

De leden van Tata Mirando

Djangela Mirando

Piano, contrabas & viool

Tutus Primas

Viool

Bero Mirando

Viool

Djoezi

Contrabas & alt viool

Zoli

Gitaar, contrabas & ballaika

Neem contact met ons op

Wilt u boeken of meer informatie over ons Koninklijk Zigeunerorkest? Neem gerust contact met ons op:

Scroll naar boven